De ambitieuze vrouwelijke professional en haar kinderwens: succes en valkuilen ontrafeld

De ambitieuze vrouwelijke professional en haar kinderwens: succes en valkuilen ontrafeld

The way you do anything, is the way you do everything. Prachtige quote vind ik dit en ook nog eens zo waar. De manier waarop je iets aanpakt, is vaak de manier waarop je alles in je leven benadert.

Deze uitspraak past perfect bij ambitieuze vrouwelijke professionals zoals jij, die ik ontmoet als fertiliteitscoach.
Jij benadert elke uitdaging – zowel in je carrière als in je persoonlijke leven – met dezelfde focus, vastberadenheid en strategisch denken. Het is een levenshouding, die ook een cruciale rol speelt bij hoe je omgaat met je tikkende biologische klok en het nastreven van je kinderwens.

Geen slachtofferrol maar oplossingen en resultaat

Jij hebt een onvervulde kinderwens maar weigert in een slachtofferrol te kruipen. Je ziet jezelf niet als een hulpeloze toeschouwer van wat je zogenaamd ‘overkomt’, maar wel als actieve deelnemer die haar werkelijkheid vormgeeft.

Je ziet problemen niet enkel als blokkades waar je tegenaan loopt, maar als puzzels die opgelost moeten worden. Je zoekt naar kennis, nieuwe inzichten en ongebaande paden.

Zoals een klant het onlangs treffend verwoordde: “In mijn werk weet ik altijd oplossingen te vinden en het onmogelijke waar te maken. Ik wil dat dit ook lukt bij mijn kinderwens.”

Herkenbaar?

Pitbull Mentaliteit

Wat jou drijft, is een ‘pitbull-mentaliteit’. Je zet je tanden in je doel – in dit geval je kinderwens – en laat niet los tot je elke mogelijkheid hebt onderzocht. Niet lukken is geen optie. Of je wil, nee, móet op zijn minst weten dat je er alles hebt aan gedaan wat binnen je vermogen ligt om zwanger te worden.

Je bent een geboren doorzetter die volhoudt vanuit het diepe vertrouwen (deze is belangrijk: vanuit vertrouwen!) in jezelf dat het ooit zal lukken. Jij bent zo’n persoon die de dingen graag ‘fixt’ in haar leven.

Valkuilen

Eerlijk? I love it als fertiliteitscoach, die levenshouding van jou en hoe je je van daaruit je kinderwens benadert. Daarmee ben je- eventueel in combinatie met medische fertiliteitsbehandelingen- al een belangrijk eind op de weg naar een zwangerschap. Dat méén ik.

Maar ik herken ook jouw valkuilen op de weg naar een zwangerschap, die de boel alsnog serieus kunnen dwarsbomen:

Je bent sterk met je hoofd en lichtzinnige beslissingen zijn not your cup of tea. Op zich helemaal prima maar het kan leiden tot over-analyse en groeiende twijfels en angsten die ‘ruis op de lijn’ vormen.

Je houdt van controle en van plannen. Je legt jezelf veel druk op over het hoe en wanneer van zwanger raken. Het risico bestaat dat je daardoor in een beklemmende controlekramp geraakt.

Het proces om zwanger voelt soms opnieuw als hard werken. Het kan een beredeneerde onderneming beginnen te worden, zodat het gevoel waar het allemaal mee begon- enthousiasme en hartsverlangen- op de achtergrond dreigt te verdwijnen.

En dan komt er een moment waarop dat vertrouwen, dat diepe weten van jou dat het gaat lukken, begint te wankelen. Zeker wanneer fertiliteitsbehandelingen mislukken of zwangerschappen niet doorgaan…

Goed nieuws

Ik zie wel degelijk een oplossing voor jou, de sleutel naar resultaat, waarmee jij je zwangerschapskansen exponentieel vergroot.

Je krijgt ingelepeld dat je zwangerschapskansen alleen afhangen van fysieke en medische factoren. Maar alles verandert wanneer je gaat begrijpen dat hoe jij je denkt en voelt, en de energie waarin je daardoor zit hét verschil maakt. Alles is energie, ook jouw emoties en gedachten. Deze bepalen welke werkelijkheid je creëert, of jouw diepste verlangens op je pad komen. De positieve levenshouding die ik eerder beschreef, helpt je daarbij. De genoemde valkuilen … niét.

Is dit zweverig? Nope! Ik ben wellicht één van de meest down- to- earth personen die je ooit in je leven zal tegenkomen (lees: geen ‘zweefteef’ 😉).
Ik begeleid jou met mijn coachingtraject heel graag bij die dat tweede, onmisbare stuk.
Want geloof me, het is een én- én verhaal: medische begeleiding + energie/ gedachten= baby, ondanks tikkende biologische klok.

Claim nu je gratis matchgesprek (elke week geef ik er twee weg), dan kunnen we bekijken in hoeverre jouw verhaal en mijn coachingaanbod een match zijn en in hoeverre jij en ik een klik voelen om enkele maanden doelgericht samen te werken aan jouw babydroom.

Inspirerend, ik ben kandidaat voor dat gratis matchgesprek

 

In deze podcastaflevering ga ik uitgebreider in op dit topic. Ik vertel o.m. een stukje van mijn eigen kinderwensverhaal en over hoe ik toch zwanger werd nadat ik het etiket ‘uitbehandeld’ kreeg.


Beluister ook de inspirerende podcastafleveringen met Griet Deca en Katrin Van De Water, twee succesvolle vrouwelijke ondernemers die op hun 42ste moeder werden. Ze delen openhartig hoe hun carrière hun kinderwens beïnvloedde en hoe ze vandaag het moederschap combineren met het runnen van een bedrijf.

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Heb jij ook last van een midlife- identiteitscrisis?
Ze is halverwege de veertig. Een gedreven zakenvrouw. Ze heeft een mooi stuk van de wereld gezien, in binnen- en...
Lees meer...
Hoe herkenbaar is het kinderwensverdriet van de minister?
“Ik heb er niet voor gekozen om geen kinderen te krijgen, een groot verdriet” blokletterden enkele kranten onlangs. Het is...
Lees meer...
De mythe van de succesvolle vrouw zonder kind
"Iedereen denkt dat het een bewuste keuze is dat ik geen kinderen heb." Dat vertelt  Romi* (41). Als rechter gaat het...
Lees meer...